Incident na Bajdenovom skupu

DETROIT – Vodeći demokratski kandidat za predsednički izbore Džo Bajden danas se tokom svog predizbornog skupa oštro i neprimereno obrušio na jednog radnika automobilske industrije koji ga je pitao namerava li da zabrani slobodno nošenje oružja.

Bajden je uzvratio psovkom kada ga je čovek optužio da „…aktivno radi na ukidanju II amandmana“, a zatim je nastavio da ga neprimereno proziva, izveštava Rojters.

Do ove neuobičajene razmene reči je došlo tokom tipičnog predizbornog skupa u Detroitu, gde je Bajden ponovo demonstrirao svoju sklonost da se ne pridržava predviđenog scenarija i da propušta da istakne glavne poruke u svojoj kampanji.

Bajdenov nepredvidiv temperament uživa simpatije i podršku dela njegovih pristalica, dok mu drugi zameraju i dovode u pitanje njegovu sposobnost rasuđivanja i mentalno zdravlje.

Ovo nije prvi put da je Bajden neprimereno reagovao na neko neprijatno pitanje.

Pre nekoliko nedelja je oštro i neprimereno uzvratio jednoj ženi rekavši joj da „…laže kao pas“.

I Bajden i Sanders nadaju se da će tokom predstojećih stranačkih izbora u šest saveznih država uspeti da ostvare dobre rezultate i osvoje predsedničku nominaciju Demokratske stranke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.