U trendu

Incidenti na skupu protiv izbeglica u Nemačkoj

Najmanje deset osoba privredeno je večeras u Berlinu posle skupa protiv prijema izbeglica u Nemačkoj u organizaciji nemačke antievropske i populističke stranke Alternativa za Nemačku (AfD).

Agencija Frans pres javila je na licu mesta da su incidenti između policije i demonstranata izbili posle skupa i da je jedan policajac lakše povređen.

Okupljeni su nosili plakate „Azil ima granice“ i „Crveni karton Angeli Merkel“, navela je policija i dodala da se okupilo oko 3.500 ljudi.

U isto vreme u Berlinu je održano pet manjih skupova u znak solidarnosti izbeglicama. Nemačka očekuje da će broj izneglica premašiti ranije predviđeni broj od 800.000 ljudi do kraja godine.

AfD je mala stranka koja uživa popularnost između šest i sedam odsto građana. Ta stranka kritikuje politiku nemačke kancelarke Angele Merkel zbog otvaranja granica izbeglicama.

Ta stranka je početkom oktobra podnela krivičnu prijavu protiv Angele Merkel zbog „trgovine ljudima“ zbog otvaranja granica za nekoliko stotina hiljada izbeglica.

„Angela Merkel je svojom politikom otvaranja granica prekršila član 96 o trgovini ljudima krivičnog zakona koji predviđa zatvor do pet godina ili novčanu kaznu“, izjavio je tada Frans presu portparol stranke Kristijan Lit.

Lit je rekao da nemački građani treba da se zapitaju da li je u njihovom interesu da žive u zemlji s nekontrolisanom imigracijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar