U trendu

Indija: Apel Modiju da intenzivira vakcinaciju

NJU DELHI – U jeku drugog talasa epidemije u Indiji, brojni lokalni lideri uputili su danas apel premijeru Narendri Modiju da intenzivira vakcinaciju stotina miliona odraslih Indijaca.

Prvi put od početka epidemije u Indiji je juče potvrđen neslavni rekord od 100.000 inficiranih u jednom danu i, po svemnu sudeći, taj trend će se nastaviti i danas.

Indija, zemlja koja proizvodi najviše vakcina na svetu, proširila je svoj plan vakcinacije na imunizaciju svih građana strarijih od 45 godina.

U izveštaju Rojtersa se navodi da je do sada vakcinisan jedan od 25 građana Indije, što je nedovoljno u poređenju s Velikom Britanijom, gde je vakcinisana svaka druga osoba, ili sa SAD gde je vakcinisana svaka treća.

„Kada bismo vakcinisali veliki broj mlađih ljudi i zaposlene, intenzitet zaraze bi opao i bilo bi manje pacijenata“, poručio je juče premijeru Modiju Udav Takerej, premijer najugroženije indijske države Maharaštra.

Federalna vlada je najavila da će u „bliskoj budućnosti“ proširiti kampanju vakcinacije kako bi se imunizovao što veći broj građana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.