U trendu

Indijac priznao ubistvo i silovanje najmanje 14 dece

Indijska policija saopštila je da je pokrenula istragu kako bi utvrdila da li je osumnjičeni za ubistvo i seksualno zlostavljanje šestogodišnje devojčice Ravinder Kumar ujedno i serijski ubica, koji je počinio još najmanje 14 sličnih zločina.

On je, naime, priznao da je izvršio još najmanje 14 krivičnih dela nakon što je uhapšen prošlog četvrtka u Nju Delhiju, izjavio je za AFP zamenik komesara policije u indijskoj prestonici Vikramdžet Singh.

Singh je istakao da je Kumar ispitan nakon što je policija otkrila da je već bio u zatvoru prošle godine zbog napada, a da je na slobodu pušten uz kauciju.

„Kada smo saznali da je već bio u pritvoru zbog sličnog slučaja, ispitali smo ga i on nam je priznao još najmanje 14 zločina“, istakao je Singh.

Neimenovani policijski službenik precizirao je za AFP da je Kumar priznao da je silovao i ubio najmanje 14 dece.

Kumar je za televizijsku stanicu NDTV rekao da ih je ubio jer su ga vređali dok je bio u alkoholisanom stanju i da, kako je istakao, „ne bi bio otkriven“.

„Izgubio sam kontrolu nad mislima posle prekomerne konzumacije alkohola. Verovatno sam napao i ubio 14 ili 15 dece“, rekao je on.

Policija je Kumara uhapsila nakon što je pronašla njegovu ličnu kartu na istom gradilištu na kome je pronađeno i telo šestogodišnje devojčice, čiji je nestak prijavljen prošle nedelje.

AFP dodaje da su policijski timovi poslati na mesta gde Kumar tvrdi da je počinio zločine, kao i da je izdata naredba da se napravi njegov psihološki profil.

„Imamo dokaze koji ga povezuju sa zločinom zbog kojeg je uhapšen, ali treba da se utvrdi da li je kriv i za ostale zločine“, rekao je zamenik komesara dodajući da će istraga trajati dugo jer su zločini, prema rečima Kumara, počinjeni sa velikim vremenskim razmakom, a ne zna se tačno mesto gde su se odigrali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.