U trendu

Iran: Pregovori mogu da uspeju ako SAD donesu potrebne odluke

MINHEN – Indirektni pregovori između Teherana i Vašingtona mogli bi da uspeju „u najkraćem mogućem roku“, ako SAD donesu neophodne političke odluke, saopštio je danas iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahian na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

„Želeo bih da ovde naglasim da smo spremni da postignemo dobar dogovor, u najkraćem mogućem roku, ako druga strana donese potrebnu političku odluku“, rekao je iranski ministar na sednici panela, prenosi Rojters.

On je dodao i da je uspostavljanje bezbednosti i mira na Bliskom istoku moguće uz učešće zemalja regiona, „bez stranog mešanja“.

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv Le Drijan izjavio je u četvrtak da je do odluke o spašavanju nuklearnog sporazuma Irana sa svetskim silama iz 2015. godine ostalo samo nekoliko dana, ali da je sada na Teheranu da donese politički izbor.

Indirektni razgovori između Irana i SAD o oživljavanju nuklearnog sporazuma nastavljeni su prošle nedelje nakon desetodnevne pauze i zvaničnika drugih strana u sporazumu – Velike Britanije, Kine, Francuske, Nemačke i Rusije, prenosi agencija Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar