U trendu

Iran zabrinut zbog moguće vojne operacije Turske u Siriji

TEHERAN – Iran je zabrinut zbog nove vojne operacije koju Turska planira u Siriji, rekao je iranski ministar inostranih poslova Hosein Amir-Abdolahjan.

On je to izjavio nakon sastanka sa sirijskim kolegom Fajsalom Mekdadom, koji je ponovio zabrinutost zbog potencijalnog upada Turske vojske u njegovu zemlju, prenosi Tas s.

„Nadajmo se da ćemo dobiti prijateljske preporuke učesnika na samitu u formatu Astane, koje bi Sirija uzela u obzir“, rekao je Mekdad.

Abdolahjan je naveo da je na samitu Rusije, Irana i Turske, u okviru takozvanog procesa iz Astane, napravljen pokušaj pronalaženja političkog rešenja za prevazilaženje bezbednosne zabrinutosti Turske.

Teheran je u utorak bio domaćin sastanka pomenute tri zemlje, koje su pored ostalog potvrdile i svoju posvećenost teritorijalnom integritetu Sirije i složile se da SAD treba da povuku svoje snage iz te arapske republike.

Erdogan je ranije rekao da turske oružane snage nameravaju da sprovedu nove prekogranične operacije u Tel Rifatu i Manbidžu u severnoj Siriji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar