Istorijska zaplena kokaina vrednog više od milijardu dolara

Američke federalne vlasti zaplenile su u luci Filadelfije 16,5 tona kokaina čija je ulična vrednost procenjena na više od milijardu dolara, objavila je na Tviteru kancelarija Državnog tužilaštva za Istočni okrug Pensilvanije.

„Ovo je najveća zaplena droge u istoriji Istočnog okruga Pensilvanije. Članovi posade broda su uhapšeni i suočeni sa federalnom optužnicom, a istraga je u toku“, tvitovala je ova kancelarija.

„En-Bi-Si njuz“ je prethodno, pozivajući se na izvore iz lokalne policije, javio da je ulična vrednost droge 750 miliona dolara. Ova televizija je navela da je droga, smeštena u sedam brodskih kontejnera, otkrivena kasno sinoć.

Istražitelji veruju da je kokain utovaren na teretni brod „MSC Gajan“ na Bahamima ili nakon što je plovilo napustio luku na tim ostrvima, preneo je Tanjug.

Navodi se da je taj brod u SAD stigao iz Čilea, preko Paname i Bahama.

(Tanjug)

2 komentara
  1. AA ( americki alah)

    to je siptar, oni se lazno predstavljaju kao Srbi. Nemas vesti da su uhapseni siptari za krimalne radnje, samo Srbi. Ustase isto podmecu Srpska imena, balije, svo to iz zlatne ere bratstva i jedinstva radi isto.

  2. Dario

    Taman se obradovah: eto još se neko bavi prometom droge na veliko, kad uslijedi informacija – jedan od ihapšenih zove se Ivan Đurašević !

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike