U trendu

Istorijski susret sa kraljicom Elizabetom II

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga u sredu je uz najviše počasti i intoniranje himne Kosova dočekana od kraljice Ujedinjenog Kraljevstva Elizabete druge u Bakingemskoj palati u Londonu, saopšteno je iz kabineta Jahjage.
„Susret sa kraljicom Elizabetom drugom, predsednica Jahjaga je ocenila kao istorijski, pošto u sebi sadrži izuzetnu važnost za Kosovo i obezbeđuje podršku Ujedinjenog Kraljevstva zemlji i gradjanima Kosova. Predsednica Jahjaga je navela da Kosovo ceni podršku i uverenost Ujedinjenog Kraljevstva u opredeljenost građana Kosova za postizanje mira, za život u slobodi i izgradnju demokratske zemlje“, navodi se u saopštenju.

Jahjaga je navela da će Ujedinjeno Kraljevstvo ostati angažovano na Kosovu i regionu Balkana u uspostavljanju vladavine prava i reda i postizanju mira između država regiona na njihovom putu evropskih integracija.

„U razgovoru sa kraljicom Elizabetom II, predsednica Jahjaga je govorila o dostignućima Kosova u izgradnji demokratske države, zasnovane na redu i zakonu i države, koja garantuje jednaka prava za sve građane, bez razlike, kao i države koja doprinosi sigurnosti i miru, ne samo u regionu Balkana”, kaže se u saopštenju.

Ona je rekla, da je integracija Kosova u NATO i EU ujedinila sve njene građane i da Kosovo danas nema drugu alternativu.

Jahjaga je dodala da se čine konstantni napori na ispunjavanju standarda evropskih integracija, kroz produbljivanje reformi, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i uspostavljanje dobre vladavine prava, koja će omogućiti i oporavak ekonomije i strane investicije.

Predsednica Jahjaga je rekla da Kosovo nastavlja da čuva i gaji toleranciju i međuversku harmoniju, bez obzira na njegovu tešku prošlost i dodala da je Velika Britanija pomogla Kosovu u promovisanju i gajenju međuverske tolerancije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.