U trendu

ITA: Matarela prihvatio drugi mandat na mestu šefa države

RIM – Italijanski predsednik Serđo Matarela složio se da prihvati drugi mandat na poziciji šefa italijanske države, nakon što su koalicione stranke od njega zatražile da preispita svoju odluku da napusti tu funkciju, izjavila je danas ministarka za regionalna pitanja Mariastela Đelmini.

„Spremnost predsednika Serđa Matarele da odsluži drugi mandat, koji je zatražila ogromna većina političkih partija, pokazuje njegov osećaj odgovornosti i privrženost zemlji i njenim institucijama“, rekla je Đelminijeva, preneo je Rojters.

Italijanske stranke na vlasti složile su se da zatraže od predsednika Italije Serđa Matarele (80) da ostane na toj funkciji još jedan mandat, nakon što parlament nije uspeo da pronađe alternativnog kandidata, izjavio je ranije danas lider levičarske partije Slobodni i jednaki (LEU) Roberto Speranca.

„To je velika radost“, rekao je Speranca novinarima nakon sastanka šefova vladajuće koalicija.

I italijanski premijer Mario Dragi zatražio je od Matarele da ostane na mestu predsednika još jedan mandat, nakon što politički lideri nisu uspeli da pronađu alternativnog, kompromisnog kandidata, rekao je ranije danas neimenovani izvor.

On je naveo da je Dragi kazao Matareli da treba da ostane na funkciji za dobro i stabilnost zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar