U trendu

Italija: Gori fabrika rastvarača, građanima rečeno da ne izlaze iz kuća

NOVARA – U hemijskoj kompaniji „Kemi“ u Novari na severu Italije, danas je izbio požar, a gradonačelnik je upozorio građane da ne otvaraju prozore i ne izlaze iz kuća bez preke potrebe.

Fabrika, koja se se bavi preradom hemijskih rastvarača, nalazi se u industrijskoj zoni San Pjetro Mozeco, a veliki crni oblak se kreće u pravcu Lombardije, prenosi Ansa.

Prema rečima očevidaca, čule su se i eksplozije, a cela industrijska oblast je evakuisana. Za sada nema podataka da li ima mrtvih ili povređenih osoba.

„Požar koji je jutros izbio u kompaniji u San Pjetro Mozecu još traje, pod kontrolom je vatrogasaca, ali stub dima bi mogao da stvori rizik od ekološke i zdravstvene katastrofe. Preporučuje se građanima da prozore drže zatvorenim i ako nije neophodno da ostanu kod kuće. Preporuka je i da deca ostanu u učionici sa zatvorenim prozorima“, rekao je gradonačelnik.

Na terenu se nalaze i ekipe Regionalne agencije za zaštitu životne sredine ARPA, karabinjeri i šest vatrogasnih timova, kao i ekipe Hitne pomoći.

Prema pisanju „Stampe“, plamen je visok pedesetak metara, a oblak je vidljiv i nekoliko kilometara dalje.

Uzrok požara je za sada nepoznat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar