U trendu

Ivanovic: Izbor premijera Crne Gore do kraja meseca

PODGORICA – Šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP) Dragan Ivanović izjavio je danas da bi do kraja meseca trebalo da bude održana vanredna sednica Skupštine Crne Gore na kojoj bi bio izabran premijer.

Ivanović je za Radio Crne Gore kazao da ga je iznenadila najava Demokratskog fronta o blokadi države, prenela je RTCG.

Od tog političkog saveza, Ivanović očekuje da prihvati i manjinsku vladu u slucaju da se parlamentarna većina ne dogovori.

DF je saopštio danas da je intenzivirao aktivnosti, koje za cilj imaju blokadu Crne Gore, kao vaninstitucionalni model borbe protiv, kako navode, „izdaje izborne volje od 30. avgusta 2020. godine“.

DF je u saopštenju ponovio da će bilo koji predstavnik srpskog naroda, koji u ovom trenutku bude ušao u vladu koju podržava DPS, biti označen kao nacionalna sramota i otpadnik, prenosi RTCG.

Aktuelna 42. crnogorska vlada pala je nakon samo 14 meseci od formiranja. Nepoverenje vladi Zdravka Krivokapića izglasala su četiri poslanika koalicije Crno na bijelo potpredsednika Dritana Abazovića i opozicija, dok su salu uoči glasanja napusti poslanici Demokratskog fronta, Socijalističke narodne partije i Pokreta za promjene.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar