Izaslanik Vučića prvi put u Koloni sećanja u Vukovaru

VUKOVAR – Prvi put ove godine u vukovarskoj Koloni sećanja je specijalni izaslanik srpskog predsednika Veran Matić, kao i potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević.

U Koloni tradicionalno nisu Srbi iz Vukovara, zbog nezadovoljstva ostvarivanjem svojih prava u tom gradu.

Matić i Milošević su juče bili deo delegcije SNV-a, koja je odala poštu srpskim i hrvatskim žrtvama u Vukovaru.

Delegacija je najpre položila venac u Dunav nastradalim Srbima, a potom i ispred spomenika na Ovčari.

Matić je nakon polaganja venca rekao za hrvatski Javni servis HRT da „ovim činom želi da oda dužno poštovanje svim stradalim žiteljima Vukovara, koji su sahranjeni na ovom groblju, pripadnicima svih naroda i svih uzrasta“.

„Saučestvujem u bolu porodica ubijenih, unesrećenih, ranjenih… Svih koji su ostali bez svojih najdražih, bez svojih domova. Veoma je važno da i kroz ovakve manifestacije učinimo sve da se stvore uslovi da se pronađu nestali, kako bi ih njihove porodice dostojanstveno sahranile i ožalile“ rekao je Matić.

„Žalim za svom patnjom i gubicima, za nevinim žrtvama, uz obavezu da učinimo sve kako se to nikada više ne bi ponovilo“, rekao je Matić.

Premijer Andrej Plenković pozdravio je učešće Matića u Koloni sećanja poručivši da je to „dobra poruka“, koja, kako je rekao, govori i o „suočavanju s prošlošću i pokazuju da na taj način i vlasti Srbije šalju posebnu poruku žrtvi Vukovara i Vukovaraca“,

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.