U trendu

Izetbegović: Kriza izazvana defanzivom antibosanskih snaga

SARAJEVO – Federacija BiH danas obeležava Dan državnosti BiH, praznik koji nema uporište u zakonu, zbog čega se on ne obeležava i u Republici Srpskoj, a bošnjački politički predstavnici su tim povodm položili vence na groblju Kovači i na spomenik „Večne vatre“ u centru Sarajeva.

Zamenink predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsednik SDA Bakir Izetbegović je tim povodom izjavio da je Bosna i Hercegovina trenutno u jednoj krizi koja, ipak, ukazuje na njeno jačanje, jer je, kako je kazao, kriza izazvana defanzivom antibosanskih snaga.

“U ovom času imamo u parlamentu, u Predstavničkom domu, 58 posto parlamentaraca koji su egzaktno u probosanskim strankama. Sa pametnom politikom lako će to otići i na dve trećine i na 70 posto, plus svi oni koji žele mir, žele sigurnost svojoj deci. Imaćemo kritičnu masu da vrlo lako ovu zemlju vučemo u pravom smeru”, rekao je Izetbegović, prenela je sarajevska N1 tv.

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić je izjavio da će „Bosne i Hercegovine biti sve dok mi verujemo u nju“.

Komšić je na sarajevskom brdu Hum rekao da u BiH, nažalost, uvek ima nekih tenzija.

„Cinjenica jeste da su sada najjačeg intenziteta“, rekao je Komšić u izjavi za Anadoliju.

On je rekao da je „ovo veliki dan za BiH i da ovaj dan uvek treba pamtiti i sećati se šta je on značio u celom tom nekom istorijskom kontinuitetu“.

„Da nije bilo toga, verovatno ne bi mogli biti ni nezavisna država”, rekao je Komšić.

Oeležavanje 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, započelo je jutros u Federaciji BiH podizanjem državne zastave na sarajevskom brdu Hum, uz intoniranje himne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar