U trendu

Izrael: Policija privela palestinske aktiviste blizance

JERUSALIM – Izraelska policija privela je danas dvoje istaknutih palestinskih aktivista koji su postali zaštitno lice kampanje za zaustavljanje deložacije Palestinaca iz istočnog Jerusalima.

Pristalice Mune i Mohameda El-Kurda, koji su blizanci, kažu da je njihovo pritvaranje deo širih izraelskih napora da se zaustavi protivljenje deložacijama u Šeik Džarahu, predgrađu Jerusalima gde Jevreji doseljenici žele da se usele u kuću El-Kurda i druge palestinske kuće na osnovu presude izraelskog suda, preneo je Rojters.

Bez eksplicitnog navođenja Muninog imena, portparolka izraelske policije je rekla da je polcija uhapsila 23-godišnju osumnjičenu, stanovnicu istočnog Jerusalima zbog sumnje da je učestvovala u nemirima koji su se nedavno dogdili u Šeik Džarahu.

Policija nije odmah iznela komentar o njenom bratu blizancu
Mohamedu, koji se predao u policijskoj stanici u istočnom Jerusalimu nakon što je primio policijski poziv.

„Ono što se dešava je da oni (Izrael) žele da ućutkaju sve naše glasove u Jerusalimu“, rekao je njihov otac Nabil El-Kurd, pozivajući palestinsku omladinu na protest ispred policijske stanice u Ulici Salah Al-Din u istočnom Jerusalimu.

Hapšenje je usledilo dan nakon što je nakratko uhapšena novinarka Al Džazire koja je izveštavala o protestu Palestinaca protiv deložacije u istočnom Jerusalimu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.