U trendu

Izraelske snage ubile dvoje Palestinaca u sukobima na Zapadnoj obali

Izraelska vojska i specijalne snage vodile su danas višesatne borbe sa naoružanim Palestincima na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštila je izraelska policija, a u sukobu je ubijeno najmanje dvoje Palestinaca prema palestinskoj spasilačkoj službi.

Policija je navela da su borbe u gradu Nablusu izbile dok su sprovodili raciju i hapšenje kada su se naoružani muškarci zabarikadiralili u domu osumnjičenog.

Po navodima policije „jedan broj“ naoružanih Palestinaca je ubijen, bez preciziranja, i nije bilo ranjenih medju izraelskim snagama.

Palestincki Crveni krst saopštio je da su dva muškarca ubijena u sukobima sa vojskom u Nablusu i dao je njihova imena.

Izraelska vojska saopštila je da je nasilan protest izbio dok su njene snage delovale u Nablusu, da su demonstranti gadjali vojnike eksplozivnim napravama i pucali na njih, a da je policija uzvratila vatru.

Vojska je nastavila operacije u drugom delu Zapadne obale gde je izbio kratak vatreni okršaj.

Izraelske snage mesecima gotovo svakodnevno sprovode racije na Zapadnoj obali u nastojanju da suzbiju seriju napada Palestinaca na Izraelce koji su u medjuvremenu smanjeni.

Vojska se suočavala sa otporom tokom nekih od tih racija, a u nekoliko slučajeva bilo je stradalih.

U palestinskim napadima na Izrael ranije ove godine 19 ljudi je ubijeno. Izraelske snage ubile su više od 60 Palestinaca od početka godine, prema zvaničnim palestinskim podacima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar