U trendu

Jaka kiša stvorila bujice u Tuzlanskom kantonu i Tešnju

SARAJEVO – Usled obilnih padavina koje su danas zahvatile veći deo Bosne i Hercegovine, poplavljeni su pojedini gradovi, u najvećoj meri u Tuzlanskom kantonu, a prema fotografijama i videozapisima na društvenim mrežama, građani Tešnja se takođe bore sa posedicama poplava koje su danas zahvatile ovaj grad, prenose večeras sarajevski mediji.

U popodnevnim satima danas jaka kiša pogodila je područje Tešnja koji je za nekoliko trenutaka doslovno bio pod vodom, javila je sarajevska N1 tv.

Pričinjene su i materijalne štete na kućama, automobilima i obližnjim objektima, a na videozapisima je primetno kako voda nosi i automobile budući da su na ulicama od obilnih padavina nastale bujice.

Lokalni mediji pišu da i vatrogasci u mestu Krndija u opštini Tešanj spašavaju svoje objekte koji su takođe stradali usled bujičnih poplava.

Osim u Tešnju, veliko nevreme je bilo i u Tuzlanskom kantonu gde su poplavila područja Srebrenika, Banovića i Tuzle, a najteža situacija je u Čeliću.

Prema prvim procenama, u Čeliću je poplavljeno oko stotinak stambenih i drugih objekata na području te opštine. Službenici civilne zaštite, komunalne službe i policija su na terenu, uključena je i mehanizacija.

Prijavljeno je i pokretanje klizišta u naselju Tulovići na području Banovića, kao i na tuzlanskom lokalitetu Pasci, Petrovice Donje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.