U trendu

JAR: Pobegli krokodili iz uzgajaliĆĄta, potraga u toku

KEJPTAUN – Vlasti u JuĆŸnoafričkoj Republici saopĆĄtile su da je u toku lov na nekoliko preostalih mladih krokodila koji su pobegli sa farme za uzgajanje u provinciji Zapadni Kejp, nakon ĆĄto ih je tokom noći ulovljeno 26, prenosi Rojters.

„Do ovog trenutka smo ulovili 26, ali ne moĆŸemo da preciziramo koliko ih je joĆĄ uvek na slobodi“, rekao je danas portparol vladine agencije za očuvanje ĆŸivotne sredine „CapeNature“, navodi agencija.

Rojters prenosi da je portparol vlade provincije Zapadni Kejp rekao da ovi krokodili predstavljaju umerenu opasnost za ljude, jer su uzgajane ĆŸivotinje navikle na redovno hranjenje i da ne love, ali su po svojoj prirodi divlje i instinktivne i pozvao stanovniĆĄtvo da se ipak kloni reka.

Nepoznati broj nilskih krokodila, duĆŸine 1,2 do 1,5 metara pobegao je juče s komercijalnog uzgajaliĆĄta u reku Bri, ĆĄto je pokrenulo lov u kome učestvuju policajci,vlasnici okolnog zemljiĆĄta i sluĆŸbenici za zaĆĄtitu ĆŸivotinja.

Krokodili se uzgajaju na farmama uglavnom za proizvode od koĆŸe, a slatkovodni kao ovi mogu da porastu u proseku do duĆŸine od pet metara, dok odrasli muĆĄkarci teĆŸe viĆĄe od pola tone, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.