U trendu

Jekaterinburg: Ukupno 18 žrtava trovanja metanolom

MOSKVA – Ukupno 18 ljudi je preminulo je od trovanja metanolom u ruskom gradu Jekaterinburgu, četvrtom po veličini ruskom gradu, saopšteno je iz lokalne kancelarije Ruskog istražnog odbora za region Sverdlovsk.

„Lokalna kancelarija Ruskog istražnog odbora za region Sverdlovsk pokrenula je krivičnu istragu o zločinu iz Stava 3 član 238. Krivičnog zakona Rusije – prodaja proizvoda koji nisu usklađeni sa bezbednosnim standardima, a koji su izazvali smrt iz nehata dve ili više osoba“, objavljeno je u saopštenju ovog tela, prenosi TAS S.

Tokom istrage vođene od 7. do 14. oktobra ustanovljeno je da je nekoliko lica prodavalo metil alkohol u Jekaterinbugu, a istražni organi su izvršili uviđaj na mestu izvršenja krivišnog dela, ispitali svedoke i uradili forenzička veštačenja.

Nakon incidenta, tužilaštvo je izdalo nalog da se istraži da li se „metil alkohol flaširao na nekoj od lokalnih pijaca“, a Valerij Goreljik, predstavnik MUP Ruske Federacije za region Sverdlovsk izjavio je da policija privela dvojicu lokalaca koji su osumnjičeni da su prodavali alkohol u flašama na pijaci Botanički.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.