U trendu

Jerevan: Pašinjan nije smenjen zbog nedostatka kvoruma

JEREVAN – Vanredno zasedanje jermenskog parlamenta, sazvano radi razmatranja pitanja o ostavci premijera Jermenije Nikola Pašinjana, nije održano zbog nedostatka kvoruma, saopštila je opoziciona poslanica Naira Zograbjan.

„Sastanku je prisustvovala samo potpredsednica parlamenta Lena Nazarjan. Drugi poslanici iz vladajuće frakcije nisu došli na sednicu“, navela je Zograbjan.

Sputnjik prenosi i da je u blizini zgrade parlamenta u Jerevanu bačena dimna bomba tokom protesta opozicije.

Kako navodi, pozivajući se na neimenovanog predstavnika policije, jedan od demonstranata je bacio dimnu bombu i on je hapšen.

Jedan od organizatora mitinga, predstavnik stranke Dašnakcutjun Išhan Sagateljan, rekao je da je to provokacija vlasti i pozvao je na opreznost.

Drugi organizator mitinga je pozvao je okupljene da se raziđu iz bezbednosnih razloga.

Masa je počela da napušta mesto okupljanja.

Okupljeni demonstranti u centru Jerevana ranije su dali ultimatum premijeru Nikoli Pašinjanu da do ponoći podnese ostavku na svoju funkciju, inače će, kako su naveli, oko 00:30 časova sazvati vanrednu pres-konferenciju na kojoj će pokušati da „reše pitanje odlaska Pašinjana“.

Neredi i protesti u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona.

U Jermeniji je ovo shvaćeno kao neosnovana odluka o kapitulaciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.