U trendu

Jermenija: Opozicija se sutra ponovo sastaje sa predsednikom

JEREVAN – Predstavnici jermenskog opozicionog Pokreta za spas otadžbine saopštili su da planiraju da sutra održe još jedan sastanak sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisjanom kako bi na njega apelovali da onemogući smenu načelnika Generalštaba Onika Gasparjana.
„Sutra se predstavnici Pokreta za spas otadžbine ponovo sastaju sa predsednikom na njegovu inicijativu. Mi ćemo mu sigurno predati svoje zahteve, odnosno uložiti žalbu pred Ustavnim sudom na ukaz o smeni šefa Generalštaba“, rekao je tokom skupa u Jerevanu opozicioni političar Iškan Sagatelijan, prenosi Tas s.
Opozicija poziva Sarkisjana da se žali Ustavnom sudu na predlog premijera Nikola Pašinjana da smeni šefa Generalštaba do 9. marta.
Jermenija je zahvaćena političkom krizom nakon što je Generalštab te zemlje izdao saopštenje u kojem se od premijera i vlade traži da podnesu ostavku 25. februara.

Pašinjan je taj potez vrha oštro kritikovao kao pokušaj vojnog puča i dva puta podneo predsedniku ukaz o smeni načelnika Generalštaba.

Od izbijanja krize u Jermeniji, opozicija je održala dva sastanka sa predsednikom, na kojima se razgovaralo o ostavci Gasparjana, podseća ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.