U trendu

Joanikije: SPC i Vlada CG usaglasavaju detalje Tem. ugovora

PODGORICA – Pregovori u vezi sa usaglašavanjem konačnog teksta i svih detalja Temeljnog ugovora odvijaju se između budućih ugovornih strana, kao legitimnih potpisnica ugovora, kaže mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

„Pregovori oko usaglašavanja konačnog teksta i svih detalja Temeljnog ugovora, odvijaju se između budućih ugovornih strana kao legitimnih potpisnica ugovora, a to su SPC i Vlada Crne Gore“, rekao je mitropolit Joanikije za RTCG.

On je istakao da je sva pitanja oko detalja pregovora neophodno uputiti odgovornim licima budućih strana ugovornica – Patrijarsiji SPC i Vladi Crne Gore.

Vlada Crne Gore potvrdila je ranije danas da je 4. januara dobila pismo patrijarha srpskog Porfirija o usaglasavanju Temeljnog ugovora i da će na njega, kako navode, blagovremeno odgovoriti već naredne sedmice.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je u nedelju da je spreman da „sutra potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom“, ali je rekao da to zavisi isključivo od Sinoda SPC.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar