U trendu

Joković poziva većinu da dogovore zajedničkog kandidata i predlaže Lekića

PODGORICA – Lider SNP-a Vladimir Joković pozvao je danas partije aktuelne većine da se dogovore oko zajedničkog predsedničkog kandidata i ponovio da je za ovu partiju Miodrag Lekić prihvaljiv kao zajednički kandidat.

Joković kaže da ima informaciju da će Milo Đukanović biti predsednički kandidat DPS-a na predsedničkim izborima 19. marta.

“Mi treba da se dogovorimo i građani žele da imamo kandidata koji će da pobedi kandidata DPS-a”, rekao je Joković na konferenciji za novinare.

Komentarišući najave pojedinih partija da će imati svoje predsedničke kandidate, Joković kaže da se boji da će neki od njih biti gubitnici i da će se ići u drugi krug.

“Ako dođe do dogovora jedinstveni kandidat pobeđuje u prvom krugu”, rekao je Joković.

Govoreći o Lekić, Joković je rekao da bi on bio najprihvatljiv od svih političkih subjekata za mandatara i da ne vidi razlog da ne bude prihvatljiv za predsednika države.

Takođe, rekao je da Skupštinu treba raspustiti da bi bili raspisani parlamentarni izbori.

Upitan zašto se ne ide na skraćenje mandata Skupštini da bi se održali vanredni parlamentarni izbori, Joković je kazao da će i to pitanje doći na dnevni red.

„Ako u Skupštini ne bude izabrana 44. Vladu, 28. marta će isteći mandat i moraće se ići na vanredne parlamentarne izbore“, kazao je Joković, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.