U trendu

Jordan zabranio objavljivanje vesti o princu Hamzi

AMAN – Jordan je zabranio svim medijima i korisnicima društvenih mreža da objave bilo kakav sadržaj povezan sa princom Hamzom, nakon što je optužen za planiranje destabilizacije zemlje.

Princ Hamza, polubrat kralja Abdulaha, obavezao se kasno sinoć na vernost kralju nakon posredovanja kraljevske porodice, i to dva dana nakon što ga je vojska upozorila zbog njegovih akcija, koje, kako je saopšteno, podrivaju „bezbednost i stabilnost“ u Jordanu, zbog čega su ga stavili u kućni pritvor, prenosi Rojters.

„Da bi se zaštitila tajnost istrage koju su preduzele službe bezbednosti u vezi sa Njegovim visočanstvom princom Hamzom bin Huseinom i drugima, javni tužilac u Amanu je odlučio da zabrani objavljivanje svega što se odnosi na istragu u ovoj fazi“, izvestila je državna novinska agencija.

Rečeno je da se zabrana odnosi na sve medije i na platforme društvenih medija.

Jordanski zvaničnici su saopštili u nedelju da se princ Hamza povezao sa ljudima koji su imali kontakt sa inostranim elementima, kako bi skovao zaveru s ciljem destabilizovanja Jordana, važnog saveznika Sjedinjenih Američkih Država.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar