U trendu

Još jedan napad leoparda u Indiji, stradala beba

NJU DELHI – Devetomesečna beba stradala je nakon što je iz jedne kuće na zapadu Indije leopard odvukao iz kreveta i pobegao s njom u šumu.

Dečak Svaraj Gurnul je spavao u krevetu sa roditeljima, a otac i majka su tek ujutro primetili da im je dete nestalo i organizovali su poteru, piše britanski „Dejli Mejl“

Telo dečaka pronađeno je nekoliko kilometara dalje od kuće u selu Gadbori, saopštila je policija iz grada Čandrapura u indijskoj saveznoj državi Maharaštri.

Devetomesečna beba je sahranjena u selu istog dana, a nakon napada leoparda u selu su postavljene kamere u pokušaju da se uhvati opasna životinja.

Načelnik lovočuvarske službe Rama Rao izjavio je za „Indijan Ekpres“: „Čistimo žbunje oko sela i tamo ćemo instalirati solarne lampe kako bismo poboljšali vidljivost jer se čini da se leopard prikrao iz šikare“.

Ovo nije prvi slučaj iznenadnih napada ovih opasnih životinja na stanovnike u Indiji. U aprilu ove godine osmogodišnji leopard ubio je dete koje je spavalo pored majke ispred njihove kuće u državi Gudžarat.

U februaru je leopard povredio petoro meštana kada je utrčao u uske ulice njihovog sela u državi Pandžab na severu Indije, a prošle godine četvoromesečno dete zadobilo je teške povrede nakon što ga je leopard zgrabio iz naručja majke koja je zajedno sa svojim suprugom sedela na motociklu, navodi britanski list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.