U trendu

Jutarnji list: Vučicu neće biti dozvoljena poseta Jasenovcu

ZAGREB – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je da danas privatno poseti Jasenovac i Pakrac, ali hrvatske vlasti neće mu dozvoliti ulazak u zemlju, piše Jutarnji list pozivajući se na izvore bliske hrvatskoj Vladi.

Vučić je, prema izvorima hrvatskog lista, kontaktirao predsednika SDS S-a Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatnu posetu Jasenovcu.

Kako list tvrdi, namera je bila da se isprovocira hrvatska strana uoči godišnjice „Oluje“.

Kako prenosi Jutarnji list, bez službene informacije hrvatskim vlastima, bez koordinacije s ambasadom, predsednik Srbije je želeo da pređe granicu iz Bosne i Hercegovine i dođe oko 11 sati u Jasenovac, a potom oko 14 sati i u Pakrac.

Nije poštovao nijedan protokol, sve je hteo da napravi mimo procedura i pravila o diplomatskim odnosima. Hteo je sa svojim TV ekipama da pređe hrvatsku granicu i ovđe raditi šta želi. Ali, premijer Andrej Plenković i Vlada jasno su rekli ne, preneo je listu sagovornik iz Banskih dvora.

Kako list navodi, predsednik Srbije nije poštovao nijedan protokol, i pošto je namera, kako se tvrdi, bila provokacija, dolazak mu neće biti dozvoljen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar