U trendu

Jutjub produžio suspenziju Trampu,suspendovan i Đulijani

SAN FRANCISKO – Američki sajt za deljenje video klipova Jutjub (YouTube) produžio je suspenziju kanalu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, a istovremeno i ograničio mogućnost Trampovog savetnika Rudija Đulijanija da zarađuje od te platforme.

Kompanija u vlasništvu Gugla objavila je da je drugi put u poslednje dve nedelje produžila ograničenje kojim se sprečava Tramp da objavljuje video klipove na toj platformi, piše američki Politiko.

On je najpre blokiran 12. januara zbog straha od dodatnog nasilja, a nakon nereda u Kongresu 6. januara i tada je kompanija saopštila da je Tramp blokiran prvi put od tri moguća puta pre stalne zabrane.

Prošlog utorka Tramp je blokiran još jednom na nedelju dana, a jučerašnja zabrana nije vremenski ograničena.

Portparolka Jutjuba Ajvi Čoi rekla je da zbog zabrinutosti oko potencijalnog nasilja kanal Donalda Trampa do daljeg ostaje pod suspenzijom.

Istovremeno, kompanija je saopštila da će privremeno zabraniti Đulijaniju učešće u programu koji mu omogućava da zarađuje od njegovog kanala, a zbog njegovih stavova o prevari na nedavno održanim predsedničkim izborima.

Njemu je zabranjeno učešće 30 dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.