U trendu

Kabinet Đukanovica: Bozovic se predstavlja kao ambasador u CG

PODGORICA – Kabinet predsednika Crne Gore Mila Đukanovića saopštio je večeras da je na tu adresu danas dostavljeno pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića upućeno Đukanoviću povodom nesreće na Cetinju, a da je upućeno sa zvanične imejl adrese Vladimira Božovića, za koga navode da se „predstavio kao ambasador Srbije u Crnoj Gori“, iako je, kako kažu, odlukom Vlade Crne Gore 2020. proglašen personom non grata.

U saopštenju Đukanovićevog kabineta se ocenjuje da „današnji potez predstavlja još jedan čin nepoštovanja institucija Crne Gore“.

„Neprihvatljivo je da i tragičan događaj na Cetinju, Vladimir Božović koristi da nastavlja sa svojom praksom lažnog predstavljanja i kršenja međunarodnih konvencija“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će kabinet predsednika Crne Gore ovim povodom „zatražiti određena postupanja od strane Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući zabranu ulaska i napuštanje teritorije Crne Gore od strane V. Božovića“.

„Napominjemo da je pismo iste sadržine drugi put u toku dana prosleđeno sa zvanične e-mail adrese Ambasade Srbije u Crnoj Gori“, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar