U trendu

Kabinet Đukanovica: Bozovic se predstavlja kao ambasador u CG

PODGORICA – Kabinet predsednika Crne Gore Mila Đukanovića saopĹĄtio je večeras da je na tu adresu danas dostavljeno pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića upućeno Đukanoviću povodom nesreće na Cetinju, a da je upućeno sa zvanične imejl adrese Vladimira BoĹžovića, za koga navode da se „predstavio kao ambasador Srbije u Crnoj Gori“, iako je, kako kaĹžu, odlukom Vlade Crne Gore 2020. proglaĹĄen personom non grata.

U saopĹĄtenju Đukanovićevog kabineta se ocenjuje da „danaĹĄnji potez predstavlja joĹĄ jedan čin nepoĹĄtovanja institucija Crne Gore“.

„Neprihvatljivo je da i tragičan događaj na Cetinju, Vladimir BoĹžović koristi da nastavlja sa svojom praksom laĹžnog predstavljanja i krĹĄenja međunarodnih konvencija“, navodi se u saopĹĄtenju.

Dodaje se da će kabinet predsednika Crne Gore ovim povodom „zatraĹžiti određena postupanja od strane Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutraĹĄnjih poslova, uključujući zabranu ulaska i napuĹĄtanje teritorije Crne Gore od strane V. BoĹžovića“.

„Napominjemo da je pismo iste sadrĹžine drugi put u toku dana prosleđeno sa zvanične e-mail adrese Ambasade Srbije u Crnoj Gori“, dodaje se u saopĹĄtenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.