U trendu

Kadirov: Ukrajini potreban lider kao Ahmad Kadirov

MOSKVA – Lider ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov smatra da je Ukrajini potreban lider kakav je bio njegov otac i prvi predsednik Čečenije Ahmad Kadirov, koji je, prema njegovom mišljenju, spasao Čečeniju od potpunog uništenja.

Kadirov je izrazio nadu da će se Ukrajinci „opametiti i povratiti kontrolu nad državom u svoje ruke“, inače će, prema njegovim rečima, tu misiju ispuniti predsednik Rusije, prenosi RIA Novosti.

„Ako neko misli da Rusija vodi neprijateljsku politiku protiv nezavisnosti Ukrajine, on se grdno vara. Ta država je izgubila svoj suverenitet još 2014. godine, kada su zapadne i evropske institucije preuzele vlast u toj zemlji i predale je u ruke svojim štićenicima“, dodao je Kadirov.

Ahmad Kadirov bio je separatistički borac protiv Rusije tokom prvog čečenskog rata, sredinom 1990-ih. U drugom čečenskom ratu, koji je počeo 1999. godine, promenio je stranu i podržao Moskvu. Postao je predsednik Čečenije 2003. godine, ali je 9. maja 2004. ubijen u terorističkom bombaškom napadu na prolsavi Dana pobede u Groznom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar