U trendu

Kalin: Abramovic u Istanbulu kao pregovarac ruske strane

ISTANBUL – Ruski biznismen i milijarder Roman Abramovič nalazi se u Istanbulu kao pregovarač, kojeg je odredila ruska strana, izjavio je danas portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin.

„Abramovič je došao u Tursku kao deo pregovaračkog tima. Ne tima, da preformulišem, kao neko koga je predsednik (Rusije Vladimir) Putin odredio kao jednog od pregovarača“, rekao je Kalin za Si-En-En, a prenosi TAS S.

Rojters je prethodno javio da Abramovič, kojem je Zapad uveo sankcije zbog invazije Moskve na Ukrajinu, prisustvuje mirovnim pregovorima delegacija Rusije i Ukrajine u Istanbulu.

Abramovič je, kako je dodao Sputnjik, razgovarao na kratko sa Erdoganom pred početak pregovora u Istanbulu.

U razgovoru je učestvovao i ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

Vol strit džurnal objavio je juče da su Abramovič, koji je prihvatio zahtev Ukrajine da pomogne u pregovorima o okončanju ruskog napada, i ukrajinski mirovni pregovarači imali simptome trovanja ranije ovog meseca nakon sastanka u Kijevu.

Kasnije je neimenovani američki zvanicnik rekao da obaveštajni podaci sugerišu da su simptomi lošeg zdravstvenog stanja ruskog milijardera Romana Abramovica i ukrajinskih mirovnih pregovaraca bili posledica faktora okruženja, a ne trovanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.