U trendu

Kamion sa bombama bio u sredu kod Kongresa, uhapšen vozač

VAŠINGTON 9.januara (Tanjug) – Američko savezno tužilaštvo saopštilo je da je vašingtonska policija pronašla u sredu kamion pun oružja u blizini Kapitola, tokom nasilnih protesta pristalica američkog predsednika Donalda Trampa, i da je uhapsila vlasnika vozila.

Loni Liroj Kofman (70) iz Folkvila u saveznoj državi Alabama parkirao je kamion u kome je bilo 11 bombi kućne izrade, puška i pištolj, dva bloka dalje od zgrade američkog Kongresa u sredu.

Kamion je bio parkiran satima pre nego što su vlasti to primetile, prenosi CNN, pozivajući se na navode tužilaštva.

Kofman je posle hapšenja rekao policiji da je u vozilu imao staklene tegle napunjene „rastopljenim stiroporom i benzinom“, a federalni istražitelji navode da bi ova kombinacija, ako bi eksplodirala, imala efekat napalm bombe.

„Utoliko pre, što se ovakva zapaljiva tečnost bolje lepi za predmete u koje udari detonacijom“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

U Kofmanovom kamionu je pronađen i pištolj na suvozačevom sedištu i automatska puška M4 Karbin, zajedno sa okvirima napunjenim municijom, saopštila je policija i navela da je kod njega prilikom hapšenja pronađen i oružje kalibra 9 mm i 22 mm.

Ni za jedno od pronađenih oružja, Kofman koji se još nije izjasnio o krivici, ne poseduje dozvolu i on će biti u pritvoru najmanje do sledećeg pojavljivanja pred sudom u utorak.

Ministarstvo pravde najavilo je u petak podizanje optužnica protiv 13 lica optuženih za nerede u Kongresu, uključujući i poslanika iz Zapadne Virdžinije i čoveka koji je ušao u kancelariju predsednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi i sedeo za njenim stolom, navodi CNN.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar