U trendu

Kanada: Policija razbila stakla na napustenim vozilima

OTAVA – Kanadska policija razbila je stakla na napuštenim vozilima u centru prestonice kako bi ih odvukla sa puta, a gradski radnici čistili su smeće na ulicama Otave, koja je bila paralisana parkiranjem vozila i logorovanjem na ulicama više od tri nedelje, u znak protesta protiv mera ograničenja uvedenih protiv korona virusa.

Kako se navodi, policija je uhapsila 170 osoba i odvukla 53 vozila, otkako je u petak ujutru počela s naporima da razbije protest koji je premijera DŽastina Trudoa primorao da uvede vanrednos tanje, prenosi agencija Rojters.

Policija je juče upotrebila biber sprej i šok bombe kako bi isterala uporne demonstrante koji su ostali, očistivši većinu prostora ispred parlamenta i pored kancelarije premijera.

Grupice ukopanih, najupornijih demonstranata i dalje su, međutim, ostale.

Neki od juče uhapšenih nosili su pancire, a u torbama i vozilima imali su dimne bombe i druga priotehnicka sredstava, saopštila je policija.

Kako podseća britanska agencija, demonstranti su prvobitno želeli da se ukine obavezna vakcinacija za vozače kamiona, ali se blokada pretvorila u demonstracije protiv Trudoa i vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar