U trendu

Kandidati levog centra pobednici izbora u Rimu i Torinu

RIM – Kandidati levog centra za gradonačelnike Rima i Torina po svemu sudeći su pobednici lokalnih izbora, pokazuju današnji rezultati anketa koje su ranije najavile da će u drugom krugu uspeti da pobede svoje protivnike desnog centra.

Ako se izlazne ankete potvrde, kandidati levog centra će u drugom krugu izaći kao pobednici u svim najvećim italijanskim gradovima što će biti veliki korak unazad za desničarsku alijansu koja se ipak do sada smatrala favoritom na predstojećim parlamentarnim izborima 2023. godine, prenosi Rojters.

Kandidati levog centra još pre dve nedelje su lako osvojili Milano, Napulj i Bolonju i to u prvom krugu glasanja.

Ne očekuje se da će rezultati lokalnih izbora imati trenutne posledice po stabilnost vlade nacionalnog jedinstva premijera Marija Dragija, tvrde italijanski politički analitičari.

U Rimu je bivši ministar ekonomije Roberto Galtijeri iz Demokratske stranke (PD) osvojio 59-63 odsto glasova, a kandidat desnog bloka Enriko Miketi 37-41 odsto, objavila je državna TV RAI Opinio.

U Torinu je pobednik Stefano Lo Rušo takođe iz PD sa 56-60 odsto osvojenih glasova nasuprot kandidatu desnice Paolu Damilanu koji je osvojio 40-44 odsto glasova birača.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar