U trendu

Kandidati za predsednika krenuli u prikupljanje potpisa

BEČ – Kandidati za predsednika Austrije krenuli su danas u prikupljanje potpisa potrebnih za izlazak na izbore, zakazane za početak oktobra.

Za izlazak na izbore potrebno je 6.000 potpisa podrške koji se moraju prikupiti do 2.septembra.

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen, koji se kandiduje za drugi manat, putem video poruke pozvao je građane da ga podrže potpisom podrške koji moraju da daju u opštini.

Najavio je da će u narednom periodu obići pokrajine i moliti građane za podršku.

Njegov glavni protivkandidat Valter Rozenkranc iz Slobodarske partije Austrije (FPO) održaće konferenciju za štampu na kojoj planira da, predstavljanjem svojih ciljeva, zatraži podršku građana.

Dobre izglede da prikupi potrebnih 6.000 glasova ima još lider antivakserske stranke „Ljudi, sloboda, osnovna prava“ (MFG) Mihael Bruner.

Osnivač „Partije piva“ Dominik Vlazni, alijas Marko Pogo i nekadašnji poslanik Saveza za budućnost Austrije (BZO) Gerald Gros imaju veliki broj pratilaca na društvenim mrežama, ali moraju da ih motivišu da odu do opštinskih službi i potpisom daju podršku.

Izbori za predsednika Austrije održaće se 9.oktobra, a istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je moguće da bude potreban drugi krug.

Do sada su gotovo uvek trenutni predsednici, u trci za drugim mandatom, pobeđivali u prvom krugu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar