U trendu

Karić i Vuković potpisali Sporazum o bratimljenju

SARAJEVO/PODGORICA – Gradonačelnici Sarajeva i Podgorice, Benjamina Karić i Ivan Vuković potpisali Sporazum o bratimljenju dva grada.

Karićeva je tom prilikom izjavila da se ovim činom krunisala dosadašnja uspešna saradnja glavnih gradova Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

“Crnogorci su ljudi, ali su pre svega naše komšije, prijatelji, nacija sa identitetom. Crnogorce oduvek krasi ‘čojstvo’, koje znači pravednost, govorenje istine onakvom kakva jeste, bez vrdanja i uopštavanja. Drago mi je što je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o osudi genocida nad Bošnjacima Srebrenice”, rekla je Karićeva.

Osvrnula se takođe i na to da su gradovi Sarajevo i Podgorica multikulturalni i da u tome leži snaga i bogatstvo, prenela je sarajevska N1 tv.

Kako je saopšteno, prva zajednička aktivnost dva pobratimska grada biće održavanje “Dana Sarajeva u Podgorici” i “Dana Podgorice u Sarajevu”, u sklopu kojih će biti predstavljeni kulturni, turistički i privredni potencijal Sarajeva i crnogorskog glavnog rada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.