U trendu

Kašćelan pozvao ambasadore da sprece ustolicenje Joanikija

CETINJE – Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan pozvao je predstavnike diplomatskog kora u Crnoj Gori da spreče ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastaru, koje je najavljeno za 4. i 5. septembar.

U pismu ambasadorima Kašćelan od njih traži da „apeluju na smirivanje tenzija i poštovanje volje dela crnogorske javnosti da se ustoličenje mitropolita Joanikija ne održi na Cetinju, već da se za taj čin odabere neko drugo mesto“.

Kašćelan je pismo uputio rezidentnim ambasadorima u Crnoj Gori pojašnjavajući, kako navodi, kompleksnost društveno-političke situacije u zemlji i na porast tenzija, a povodom „najavljenog ustoličenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Cetinjskom manastiru“.

Pozivajući se na uvažavanje verskih prava i sloboda, Kašćelan kaže da veruje da „očuvanje mira u ovom trenutku mora biti prioritet“.

Dodao je da je zabrinut trenutnom situacijom i da kao prvi čovek Cetinja ima obavezu da, kako navodi, učini sve što je u njegovoj moći da se eventualne neželjene posledice spreče, preneo je podgorički portal CdM.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.