Kastin: Grenel ostaje 100 odsto posvećen odnosima BG i PR

BERLIN – Ambasador Ričard Grenel, koji je imenovan za vršioca dužnosti šefa Nacionalne obaveštajne službe SAD, nastaviće istovremeno da obavlja i funkciju specijanog izaslanika predsednika Donalda Trampa za pregovore Srbije i Kosova, rekao je za Tanjug portparol Grenela Dik Kastin.

„Ambasador Grenel ostaje posvećen 100 odsto pregovirma Srbije i Kosova“, rekao je Kastin.

„Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenel nastaviti da obavlja dužnost ambasadora SAD u Nemačkoj, kao i specijalnog izaslanika predsednika Donalda Trama za mirovne pregovore Srbije i Kosova i sada vršioca družnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe“, rekao je Tanjugu portparol Grenela Dik Kastin.

Kastin je dodao da je ambasador Grenel prihvatio funkciju vršioca dužnost na koju ga je imenovao predsednik SAD, ali na ograničen period ,zbog čega će Bela kuća uskoro nominovati šefa obaveštajnih službi.

Tu informaciju saopštio je i Grenel na Tviteru.

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je ambasadora Ričarda Gernela za vršioca dužnosti šefa svih obaveštajnih službi SAD.

Na sjatu Bele kuće navedeno je da predsednik Tramp ima poptuno poverenje da će Grenel obavljati posao na najprofesionalniji način.

U saopštenju je navedeno da ambasador Grenel ima veliko iskustvo u radu sa službama bezbednosti i na brojnim dodatnim pozicijama uključujući i mesto specijanog izaslanika za pregovore Srbije i Kosova i kao portparol SAD u UN.

„Posvećen je vanpolitičkom i vanpartijskom prisutpu i kao čelnik svih obaveštajnih agencija SAD, od kojih zavisi bezbednost i sigrunost zemlje“, navodi se na sajtu Bele kuće.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.