U trendu

Katnić: Lazović bio na tajnom zadatku

PODGORICA – Petar Lazović bio je na tajnom zadatku kada se fotografisao i dopisivao sa pripadnicima kavačkog kriminalnog klana i sa njima razmenjivao informacije i oružje, tvrdi bivši glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić.

On je za podgoričke „Vijesti“ objasnio da je on kontrolisao materijal dobijen iz Europola i “našao da nema razloga za pokretanje krivičnog postupka protiv Petra Lazovića, jer je postupao u skladu sa zakonom i ovlašćenjima”.

Podgorički portal Libertas objavio je 3. maja detalje iz dokumenta Europola u kojem se navodi da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

„Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije“, ključni su zaključci navedeni u dokumentu Europola u koji je, kako se navodi, portal imao uvid.

Reč je o dokumentu sa transkriptima komunikacija Lazovića i Milovića sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, a koji su crnogorsko tužilaštvo i policija dobili od Europola u julu prošle godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar