U trendu

Ke D’Orsej: Susret Lavrova i Le Drijana u petak u Parizu

PARIZ – Francuski i ruski ministri spoljnih poslova sastaće se u petak u Parizu kako bi razgovarali o krizi u Ukrajini, pod uslovom da u međuvremenu ne bude ruske invazije na Ukrajinu, saopšteno je danas iz francuskog ministarstva spoljnih poslova.

Iz Moskve je potvrđeno da je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov prihvatio poziv francuskog ministra spoljnih poslova Žan-Iva Le Drijana, prenosi Rojters.

Na dnevnom redu susreta Le Drijan-Lavrov biće i „pripremne konsultacije“ uoči mogućeg američko-ruskog samita predsednika SAD Džozefa Bajdena i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, navodi se u saopštenju Ke D’Orseja.

Ranije danas je kabinet francuskog predsednika Emanuela Makrona saopštio da su se Bajden i Putin „dogovorili u načelu“ da će se sastati i razgovarati o Ukrajini u pokušaju da pronađu mogući put za izlazak iz jedne od najopasnijih evropskih kriza u poslednjih nekoliko decenija.

U međuvremenu, ruska vojska je saopštila da su naoružani ukrajinski saboteri pokušali upad na rusku teritoriju vojnim vozilima, što je Kijev odbacio kao „lažnu vest“ u jeku optužbi Zapada u kojima se tvrdi da bi Moskva mogla da izmisli izgovor za invaziju na Ukrajinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar