U trendu

Kijev: Zelenski ne ide u Moskvu na sastanak sa Putinom

MOSKVA – Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski neće otputovati u Moskvu na razgovore sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, izjavio je zamenik premijera Ukrajine Aleksej Reznjikov.

On je rekao da Kijev zvanično Rusiju smatra „zemljom agresorom“ i da se u Donbasu, na istoku Ukrajine, nalaze ruske trupe, prenosi RIA Novosti.

Prema rečima Reznjikova, Zelenski s Putinom može da razgovara pre svega o završetku rata u Donbasu, a tek potom o obnavljanju bilateralnih odnosa.

Međutim, on smatra da takav sastanak ne može da bude održan u Moskvi.

„Tokom rata ići u glavni grad da se sretnete sa čovekom koji je predstavnik zemlje agresora, čini mi se da je to prilično čudan predlog“, rekao je potpredsednik vlade Ukrajine.

Zelenski je nedavno u video poruci predložio Putinu da se sastanu u Donbasu, a predsednik Rusije je odgovorio da Kijev treba da vodi dijalog pre svega s rukovodstvom Donjecke i Luganske Narodne Republike, a tek potom s Kremljem.

Putin je, istovremeno, dodao da je spreman da u svako doba primi Zelenskog u Moskvi, ako želi da razgovara o bilateralnim odnosima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.