U trendu

Kina: Pojedinci da prekinu sa politizacijom stanja teniserke

PEKING – Kinesko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da „određeni ljudi“ treba da prestanu sa „malicioznim dizanjem prašine“ i politizacijom pitanja teniserke Peng Šuaji, pošto strane vlade i organizacije nastavljaju da postavljaju pitanja o njenom stanju.

Pitanje privremenog nestanka Peng, nekada najbolje teniserke sveta u dublu, brinulo je deo međunarodne javnosti skoro tri nedelje.

Sve je počelo nakon što je postavila poruku na društvenoj mreži u kojoj je optužila bivšeg vicepremijera Kine DŽanga Gaolija da ju je seksualno napastvovao, preneo je AP.

Ona se prethodnog vikenda pojavila u Pekingu i održala razgovor putem video linka sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) u nedelju, ali Međunarodna ženska teniska asocijacija (WTA) smatra da njene reči nisu rešile pitanje zabrinutosti za njeno stanje.

„Ovo nije diplomatsko pitanje. Verujem da su svi videli da je nedavno javno razgovarala sa Tomasom Bahom. Nadam se da će određeni ljudi prestati sa malicioznim dizanjem prašine, da prekinu sa politizacijom“, izjavio je danas kineski ministar spoljnih poslova DŽao Liđijan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.