U trendu

Kina za unapređivanje upravljanja globalnom biološkom bezbednošću

Kina će nastaviti da sarađuje sa međunarodnom zajednicom kako bi nastavila da unapređuje globalno upravljanje biološkom bezbednošću, čiji je cilj veći doprinos univerzalnoj bezbednosti i zajedničkom razvoju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kine u ponedeljak.

Deveta revizijska konferencija Konvencije o biološkom oružju zatvorena je 16. decembra u Ženevi. Mao Ning, portparolka Ministarstva spoljnih poslova je rekla da je na konferenciji pregledana globalna situacija biološke bezbednosti i implementacija Konvencije.

Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG), na konferenciji je usvojen dokument o konačnom rezultatu, dogovoreno je da se dodatno pojača delovanje Konvencije itd.

Konferencija i njeni rezultati označavaju važan napredak u globalnom upravljanju biološkom bezbednošću, koji su u skladu sa zajedničkim interesima međunarodne zajednice, rekla je Mao.

Kineski predsednik Si Đinping je prilikom predstavljanja Inicijative za globalnu bezbednost, rekao da treba biti posvećen očuvanju bezbednosti u tradicionalnim i netradicionalnim područjima i sarađivati u reagovanju na globalne izazove, uključujući biološku bezbednost, navela je kineska portporalka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar