U trendu

Kineski premijer pozdravio saradnju sa zemljama ASEAN u oblasti poljoprivrede i bezbednosti hrane

Poljoprivreda i sigurnost hrane, kao osnova mira i stabilnosti, razvoja i prosperiteta, ključna su oblast saradnje Kine i zemalja ASEAN, rekao je u utorak kineski premijer Li Ćijang.

Premijer Li je to naveo u pismu čestitke na ceremoniji otvaranja povodom godišnjice poljoprivrednog razvoja i saradnje u oblasti bezbednosti hrane između Kine i zemalja ASEAN, prenela je Kineska medijska grupa (CMG).

„Nadamo se da će obe strane dodatno ojačati politiku komunikacije, razmene i saradnje, zajednički doprineti istočnoazijskoj mudrosti i ponuditi primer za globalno upravljanje hranom i poljoprivredom“, dodao je Li.

Kina je voljna da sarađuje sa zemljama ASEAN, kao dobrim susedima i prijateljima i pouzdanim partnerima, te da godinu saradnje u razvoju poljoprivrede i bezbednosti hrane iskoristi kao priliku za produbljivanje partnerstva u ključnim oblastima kao što su razvoj zelene poljoprivrede, smanjenje siromaštva i ruralni razvoj, revitalizacija, pametna poljoprivreda i izgradnja digitalnog sela.

Premijer Li je zaključio da je Kina spremna da udruženo radi na izgradnji zajedničkog doma mira, prosperiteta i lepote, i promoviše sveobuhvatno strateško partnerstvo sa zemljama ASEAN kako bi ono bilo što dublje i praktičnije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar