U trendu

Kineski tim u Turskoj izvukao trudnicu ispod ruševina

Kineski i lokalni spasilački timovi u četvrtak su u gradu Antakiji na jugu Turske izvukli trudnicu zatrpanu ispod ruševina zgrade, tri dana nakon katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju i sever Sirije.

Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG), kineski spasilački tim koji se sastoji od 82 člana, uključujući specijaliste za potragu i spasavanje kao i medicinski tretman, uputio se u jedan od najteže pogođenih regiona u Turskoj čim je sleteo na međunarodni aerodrom u Adani u sredu.

Stigavši na lice mesta, kineski spasioci su se odmah pridružili svojim turskim partnerima u sprovođenju plana spasavanja i spasili ženu, rekao je Džao Jang, zamenik vođe kineskog spasilačkog tima.

Tim koji je poslala kineska vlada pratilo je nekoliko kineskih civilnih timova koji su spremni da se pridruže međunarodnim naporima spasavanja.

Prva grupa tima Blue Sky Rescue (BSR), profesionalne neprofitne organizacije za traganje i spasavanje, stigla je u Tursku u sredu. Mnogi u timu od 50 članova imaju međunarodno spasilačko iskustvo, navodi CMG.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar