U trendu

Kipar: Za Britance koji dolaze stroge kontrole zbog omikrona

NIKOZIJA – Kipar je danas uveo stroge kontrole zbog kovid-19 za sve putnike iz Velike Britanije starije od 12 godina, koje uključuju i obavezu da borave u karantinu dok ne dobiju rezultate laboratorijskog testa obavljenog na aerodromu.

Kiparsko ministarstvo zdravlja navelo je „drastičan porast“ slučajeva omikron soja u Britaniji, kao razlog za pojačane mere, a one se primenjuju na putnike bez obzira da li su vakcinisani ili su već bolovali od kovid-19, prenosi AP.

Prema novim pravilima, putnici kod kojih se utvrdi da su pozitivni na testu na kiparskom aerodromu moraju tu da ostanu u izolaciji dok ih zvaničnici Ministarstva zdravlja ne kontaktiraju sa daljim uputstvima.

Na aerodromu putnici sa negativnim PCR testom dobijaju i pet kompleta za brze testove koje moraju da koriste tokom svog boravka na ostrvu, a u slučaju pozitivnog samotestiranja, od njih se zahteva da kontaktiraju lekara na Kipru i da se podvrgnu još jednom PCR testu.

Na Kipru živi značajan broj britanskih državljana, a više od polovine svih turista koji dolaze na ostrvo je obično iz Velike Britanije, navodi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.