U trendu

Kličko: Raketni napad na Kijev, pogođene dve stambene zgrade

KIJEV – Dve stambene zgrade u centru Kijeva pogođene su danas u ruskom raketnom napadu, saopštio je gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko.

On je na Telegramu istakao da je oboreno nekoliko raketa, ne navodeći da li ima žrtava.

Spasilačke ekipe su na terenu, dodao je Kličko.

Rojters je objavio da su najmanje dve eksplozije ođeknule u Kijevu i da se iznad grada uzdigao dim.

Šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak ocenio je na Tviteru da je Rusija novim raketnim napadom odgovorila na obraćanje ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na samitu lidera Grupe 20 na Baliju.

„Da li iko ozbiljno misli da Kijev zaista želi mir? Oni žele poslušnost. Ali na kraju dana, teroristi uvek gube“, naveo je Jermak.

Na snimcima koje je na društvenim mrežama objavio zamenik kabineta ukrajinskog predsednika vidi se plamen koji bukti iz manjeg stambenog bloka.

Vlasti su upozorile građane da ostanu u skloništima jer se strahuje od novih napada.

Eksplozije su ođeknule nakon što su se širom Ukrajine oglasila upozorenja na vazdušnu opasnost, nekoliko sati nakon obraćanja putem video linka Zelenskog na samitu G20 u Indoneziji.

Zelenski je na samitu G20 u Indoneziji pozvao najveće svetske ekonomije da pojačaju svoje liderstvo i zaustave rat u njegovoj zemlji u skladu sa mirovnim planom od deset tačaka za mirno rešenje sukoba sa Rusijom, koji je predložio.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar