U trendu

Knežević iznenađen reakcijom URA

PODGORICA – Jedan od lidera DF-a i predsednik Demokratske narodne partije, Milan Knežević, izjavio je da je iznenađen reagovanjem GP URA Dritana Abazovića na dogovor Demokrata i Demokratskog fronta o rekonstrukcijiaktuelne vlade.

„Volim i ja URU no trpim. Uvek su govorili da pristaju na sve ako se ne ruši dogovor od 9. septembra prošle godine. I mi smo to uradili. Očekivao sam salve pohvala, a naišli smo na žestoke kritike“, rekao je Knežević.

Ukoliko dogovor Demokata i DF-a o rekonstrukciji vlade bude sproveden, do razrešenja krize vlasti u Crnoj Gori bi, kaže Knežević moglo da dođe najkasnije do 15. oktobra – „da imamo i rekonstruisanu vladu i izabran Tužilački savet, i da Skupština i vlada mogu da počnu da funkcionišu u skadu sa Ustavom i zakonom i bez turbulencija.

Na pitanje da li sebe vidi u rekonstruisanoj vladi, Knežević je rekao da personalno rešenje nije imeprativ.

„Ali smatram da političari i ljudi koji su na izborima osvojili značajan broj glasova svakako treba da imaju svoje lude u vladi. Da li će to biti predsednici partija, potpredsednici, poslanici ili neki drugi visoki funkcioneri to će odlučiti stranački organi“, kazao je Knežević.

Očekuje, ističe, pozitivan odgovor nacionalnih manjina na njihov poziv za učešće u rekonstruisanoj vladi.

„Smatram da manjine treba da budu deo rekonstruisane vlade, i predstavnici albanskih stranaka i Bošnjačke stranke. Njima su poznati moji i stavovi DF-a. Uprkos ideološkim razlikama smatramo da predstavici manjinskih naroda treba da nađu mesto u toj novoj vladi da se integrišu i na taj način da im se pošalje poruka da je Crna Gora i njihova država i da zajednički preuzmemo odgovornost za sve što će se u budućnosti dešavati a nadam se pozitivnim trendovima“, istakao je Knežević.

Rekonstrukcija aktuelne vlade je, kaže, neophodna, jer to traži 37, od 41 poslanika koliko u parlamentu ima vladajuća većina.

Knežević je gostujući u Jutarnjem programu TVCG rekao da i URA traži promene.

Tvrdi da u ovom trenutku izbori ne odgovaraju nikome, ali da bi DF imao odličan rezultat, bolji nego na avgustovskim izborima prošle godine, dok, ističe, neki iz aktuelne vladajuće većine na novim izborima ne bi prošli cenzus.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.