U trendu

Knežević ne isključuje vanredne parlamentarne izbore

PODGORICA – Predsednik Demokratske narodne partije, članice Demokratskog fronta, Milan Knežević izjavio je danas da način na koji vlada funkcioniše nije održiv i da je potrebno naći rešenje za izlazak iz krize, ne isključujući i mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

Knežević je to rekao posle razgovora sa premijerom Zdravkom Krivokapićem o rekonstrukciji vlade i dodao da od njega očekuje da po okončanju konsultacija dostavi u pisanoj formi predlog za izlazak iz trenutne situacije.

„Ja sam saopštio da su, ukoliko nema dogovora, rešenje i izbori posredstvom međunarodne zajednice i ne vidim tu ništa dramatično i apokaliptično“, kazao je Knežević novinarima po izlasku iz vlade.

Rekao je i da sporazum o 8. septembra prošle godine treba svi da poštuju, a na pitanje o resorima u vladi, Knežević je kazao da o tome nije bilo reči.

Podgoričke Vijesti pišu da je Knežević iz zgrade vlade izašao posle samo deset minuta i da je rekao da je DF saopštio da stavlja moratorijum na „sve ono što nas deli“, jer se radi o heteregonoj parlamentarnoj većini.

„Ali očekujemo da i drugi sve ono što nas deli ostave po strani, kako bi se bavili gorućim socio-ekonomskim problemima“, naveo je Knežević, koji je na konsultacijama kod premijera bio sa liderom Nove srpske demoratije Andrijom Mandićem.

Dodao je da će, ako bude dogovora, insistirati na koalicionom sporzaumu koji će precizirati sva prava i obaveze potpisnika budućeg sporazuma.

Knežević je rekao da nije imao nikakav predlog za rekonstruisanu, niti novu vladu, niti je o tome razgovarao sa premijerom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.