U trendu

Knežević traži hapšenje Veljovića

PODGORICA – Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević zatražio je večeras od premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića da sazove hitnu sednicu Veća za nacionalnu bezbednost na kojoj bi od Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića bilo zatraženo da uhapsi savetnika crnogorskog predsednika Veselina Veljovića “zbog poziva na rušenje ustavnog poretka i najave građaanskih sukoba”.

Knežević je poziv objavio na svom Tviter nalogu, nakon što je Veljović u autorskom tekstu za „Pobjedu“ pozvao na okupljanje na Cetinju u vreme ustoličenja vladike Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog.

Veljović je poručio da je dužnost svih građana Cetinja i ostalih građana Crne Gore da u prvim danima septembra budu zajedno na Cetinju i da „aktuelno stanje zahteva širi društveni odgovor“.

Krivokapić je ranije danas u saopštenju ocenio Veljovićeve navode kao raspirivanje netrpejivosti među građanima Crne Gore i pozivanje na podrivanje Ustavnog poretka i zatražio da Tužilaštvo reaguje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.