U trendu

Ko misli da odluke mogu da se namecu, ne cini dobro nikome

SKOPLJE – Onaj ko je mislio da odluke mogu da se oktroišu ili nameću, i da budu usmerene protiv interesa jednog naroda, čini se da nije dobro doneo ni jednom od naroda u BiH, kako god to nekome izgledalo, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je u Skoplju, na pitanje u vezi sa situacijom u BiH i Republici Srpskoj, a povodom zaoštravanja situacije između Sarajeva i Banjaluke nakon odluke Valentina Incka o zabrani negiranja genocida u Srrebrenici i da li je tim povodom danas razgovarao sa srpskim članom Predsedništva Miloradom Dodikom, rekao da danas nije razgovarao sa njim, ali jeste sinoć, te ponovio da će sa predstavnicima RS razgovarati u Beogradu, 4. avgusta.

„Nišam se čuo danas sa Dodikom. Juče smo razgovarali, ali ćemo se videti 4. avgusta, primićemo rukovodstvo RS u Beogradu, pre obeležavanja godišnjice ‘Oluje’ u Busijama“, rekao je Vučić.

On je poručio da onaj ko je mislilo da odluke mogu da se oktroišu ili nameću, i da budu usmerene protiv interesa jednog naroda, čini se da nije dobro doneo nijednom od naroda, kako god to nekome izgledalo.

„Razgovaraćemo i nadam se da će ljudi u BiH i RS naći racionalan način da prevaziđu trenutne probleme, verujem u to. Da sačuvamo mir“, rekao je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.