Ko su Trampovi ljudi na strani SRbije

VAŠINGTON – Republikanski senator iz Džordžije Dejvid Perđu (70) i najstariji sin američkog predsednika Donald Tramp Mlađi privukli su danas veliku pažnju javnosti kada su preko društvenih mreža poručili Prištini da treba da povuče takse na srpsku robu nametnute Beogradu.

Pre nego što je postao senator, Perđu je radio kao menadžer u jednoj konsultantskoj kompaniji i bio viši potpredsednik kompanije Ribok.

On je ujedno postao i prvi direktor sa Fortjun liste 500 koji je izabran u Senat.

Poznat je kao senator koji deli većinu Trampovih stavova, što mu je donelo visoku poziciju u Republikanskoj stranci.

Perđu je bio jedan od prvih senatora koji su podržali Trampa, i to kada su mu mnogi okretali leđa pre izbora u novembru 2016. Perđu nije povukao svoju podršku, što Tramp nije zaboravi, prenosi B92.

Perđu instistira na tome da je njegov odnos s Trampom više profesionalan nego ličan, mada ih povezuje i golf.

„Bio sam pozvan da radimo zajedno neke stvari privatno, ali sve vreme smo radili“, istakao je Perđu o partijama golfa sa aktuelnim predsednikom SAD.

Donald Tramp Mlađi (43) najstariji je sin američkog predsednika iz braka s prvom suprugom Ivanom.

Poznat je po tome što obavlja važne poslove u Trampovim kompanijama, a od 2017. godine zajedno sa bratom Erikom preuzeo je rukovodstvo kompanija dok je otac predsednik SAD.

Perđu je danas napisao na Tviteru da Priština mora da uradi svoj deo posla i ukine takse nametnute Srbiji, kao i da bi SAD, ako Kosovo nije potpuno posvećeno miru, trebalo da preispitaju svoje prisustvo tamo.

Tramp junior podržao je senatora Perđua i napisao da se slaže s tim stavom.

„Slažem se. Na Kosovu ima 650 američkih vojnika. Vreme je da ih vratimo kući“, napisao je Trampov sin na Tviteru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.